Haber

Fenerbahçe-Bitexen Giresunspor maçından notlar

Spor Toto Üstün Lig’in 14. haftasında Bitexen Giresunspor’u konuk eden Fenerbahçe’de, teknik direktör Jorge Jesus, ligde son oynadıkları Sivasspor maçının ilk 11’ine nazaran takımında 1’i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan müsabakada Sivasspor maçında çift sarı karttan kırmızı gören Michy Batshuayi’yi cezası nedeniyle kadroya alamazken, Emre Mor ve Miguel Crespo’yu yedek soyundurdu.

68 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerine ise Diego Rossi, Miha Zajc ve Joao Pedro’yu ilk 11’de görevlendirdi.

Giresunspor karşısında kalede Altay Bayındır’ı oynatan Jesus, savunma dörtlüsünü ise Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Ezgjan Alioski’den oluşturdu. Savunma önünde Willian Arao misyon alırken, orta alanda İrfan Can Kahveci, Miha Zajc ve Diego Rossi oynadı. Tecrübeli çalıştırıcı, gol yollarında ise Enner Valencia ile Joao Pedro’yu görevlendirdi.

Fenerbahçe’de Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Yiğit Efe Demir, Yusuf Kocatürk, Çağtay Kurukalıp, İsmail Yüksek, Miguel Crespo, Emre Mor, Arda Güler ve Serdar Dursun ise yedek soyundu.

Valencia yetişti

Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Enner Valencia, kadroya dahil edildi.

Süper Lig’de gol krallığı yarışının doruğunda bulunan Ekvadorlu santrfor, sarı-lacivertli kadronun son 2 idmanında hastalığı sebebiyle yer almamıştı.

33 yaşındaki oyunca, maç günü yapılan son denetimlerde kendini uygun hissettiğini belirtince karşılaşmaya birinci 11’de başladı.

Fenerbahçe’de 7 eksik

Fenerbahçe, Giresunspor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Eğribayat, Lincoln Henrique, Gustavo Henrique, Mert Hakan Yandaş ve Luan Peres ile cezalı Michy Batshuayi, güçlü karşılaşmada yer almadı.

Bu oyuncuların yanı sıra Joshua King de teknik heyet kararıyla takıma giremedi.

Emre Mor riske edilmedi

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Emre Mor, Giresunspor’a karşı riske edilmedi.

Antrenmanda ayak bileğine darbe alan genç oyuncu, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Rossi ligde 7 maç sonra 11’de

Fenerbahçe’nin Uruguaylı futbolcusu Diego Rossi, ligde 7 maç ortadan sonra 11’de görev aldı.

Ligde son olarak iç sahada Alanyaspor’u 5-0 yendikleri müsabakada 11’de forma giyen Rossi, daha sonrasında oynanan lig karşılaşmalarında yedek soyunmuştu.

Rossi, sakatlığı nedeniyle ise İstanbulspor maçını kaçırmıştı.

Maça ağır ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar, gündüz maçına ağır ilgi gösterdi.

Bu dönem iç saha maçlarında tribünlerin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertliler, Giresunspor karşısında da gruplarını yalnız bırakmadı.

Maçtan saatler öncesinde stat civarında toparlanan Fenerbahçeliler, karşılaşma öncesinde de ekiplerine takviyede bulundu.

Tribünlerden Jorge Jesus’a sevgi gösterisi

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Jorge Jesus lehine tezahüratta bulundu.

Portekizli teknik adam sevgi gösterisinde bulunan Fenerbahçeliler, tribünde üzerinde Jesus’un fotoğrafının yer aldığı dev bir pankart açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu