Haber

Cristiano Ronaldo’nun Futbol Dünyasına İkonik Gol Sevincini Nasıl Getirdiğini Görün

Başarısının yanı sıra yaptığı ‘siu’ gol sevinciyle de anılan Cristiano Ronaldo, tüm spor branşlarını etkisi altına alan sevinç gösterisinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Portekizli yıldız, sevincin tüm dünyada bilinmesi nedeniyle çok keyifli olduğunu belirtti.

Unutulmaz bir futbol tarihinin ortasında gol atmanın keyfi aslında 2014 Ballon d’Or ödül töreninde ortaya çıktı.

Portekizli yıldız, Real Madrid’de oynarken kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi ve 2014’te yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Ödül gecesinde Ballon d’Or’u aldıktan sonra Ronaldo yüksek sesle ‘oooo’ diye bağırdı ve ardından bu sevinç tüm dünyaya yayıldı.

Portekizce’de “evet” anlamına gelen “si” kelimesi zamanla futbolda ciddi bir yer almaya başladı.

Attığı gollerin ardından tribünlere koşan Ronaldo’nun ‘si’ demesi taraftarlar tarafından kısa süre benimsendi. Sadece taraftarlar değil, Ronaldo taraftarı olan sporcular da bu sevinci kendi sporlarında göstermeye başladılar.

Geçtiğimiz günlerde basına açıklamalarda bulunan Ronaldo, bu sevincin detaylarını paylaşarak herkes tarafından tanınmaktan hoşlandığını dile getirdi.

‘Küresel bir fenomen haline geldi. Diğer oyuncuların bunu yaptığını görmek sevindirici. İnsanların bana diğer spor bölümleri veya küçük çocuklar tarafından yapılmış resimler göndermesi de hoşuma gidiyor. Bu çok kolay bir şey ama önemli bir anlamda çok mükemmel bir olay.’

Peki Ronaldo “siu” sevincini ilk kez hangi maçta yaşadı?

Bu sevincin sezon öncesi bir ABD kampında ortaya çıktığını belirten Ronaldo, bu kutlamayı ilk kez Chelsea maçında kutladığını ifade etti:

Real Madrid’deyken ‘evet’ gibi ‘si’ demeye başladım. ABD’deydim ve Chelsea’ye karşı oynadık ve bunun nereden geldiğini bilmiyorum, sadece bir kutlama olarak ortaya çıktı. Gol attım ve ‘Shuu!’ dedim. Bağırdım. Dürüst olmak gerekirse, çok doğaldı. O zamandan beri bunu daha sık yapmaya başladım ve hayranların bana ‘Cristiano, siiiiiiuuuu’ diye bağırdığını gördüm. Gerçekten inanılmazdı.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu