Ekonomi

Balıkçılık ve Su Ürünleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

ANTALYA (İGFA) – Online çalıştaya İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Muğla Büyükşehir Belediyeleri ve Edirne Belediyesi’nden uzmanlar katıldı. Çalıştayda, kıyı belediyeleri ile birlikte uzun vadeli, sürdürülebilir bir balıkçılık ve denizcilik yönetimi stratejisi hazırlanması planlandı.

Uzlaşmaya Varıldı

Denizcilik yönetim stratejisinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için deniz türleri popülasyonlarının bilinmesi ve izlenmesi, habitatların güzelleştirilmesi, ülkemizin 30×30 hedeflerine uygun deniz savunma alanlarının oluşturulması, klasik toplumun sağlıklı deniz protein kaynaklarına erişimini desteklemek ve deniz okuryazarlığını geliştirmek. ulaşmış.

Belediyeler Çalışmalarını Anlattı

Çalıştayda, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri bünyesinde faaliyet gösteren balık halleri ve su ürünleri takviyeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi yapay resiflerle ilgili deneyimlerini, Aydın Büyükşehir Belediyesi ise su bitkileriyle ilgili yenilikçi yöntemlerini paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde yeni kurulan Su İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan “Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi”nin “Deniz Bilimleri Eğitim ve Araştırma Merkezi” olarak çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Çalıştayda, TBMM Kararı ile oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonunun “Su Ürünleri ve Su Ürünleri Sektöründeki Sorunların İncelenerek Alınacak Tedbirlerin Belirlenmesi” konulu çalışması da gündeme getirildi. .

haber-kavaklidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu